Voi ne îndrumați pașii prin poveste, iar noi îi dăm viață.
Publicului îi va fi prezentat mai întâi primul act, din trei, al unui scenariu de film de animație ale cărui personaje principale sunt bazate pe cei doi adolescenți selectați în urma concursurilor și a animalelor lor de companie, care vor fi realizate pornind de la desenele câștigătoare.
La finalul actului I publicul a putut alege dintre 3 variante în care povestea poate continua, versiunea aleasă în baza votului online stând la baza dezvoltării scenariului pentru actul II.
JOC ONLINE 1 – Ajutați-ne să finalizăm scenariul animației ABIFF! Alegeți 1 dintre cele 3 variante
Personajul feminin al scurmetrajului ABIFF va fi:
VARIANTA CU CELE MAI MULTE VOTURI: 1 MEMBRĂ A UNEI MINORITĂȚI TRADIȚIONALE
JOC ONLINE 2 – Ajutați-ne să finalizăm scenariul animației ABIFF! Alegeți 1 dintre cele 3 variante
De ce etnie va fi personajul feminin al scurmetrajului ABIFF?
VARIANTA CU CELE MAI MULTE VOTURI: 1 UNGUROAICĂ
Similar, la sfârșitul actului II publicul a putut alege între 3 versiuni în care aventura celor 2 personaje poate continua:
JOC ONLINE 3 – Ce comandă încearcă să îl învețe pe câine ambele personaje ale scurtmetrajului ABIFF (băiatul în limba română și fata în ungurește)? Alegeți una dintre cele 3 variante:
VARIANTA CU CELE MAI MULTE VOTURI: 2 APORT
La sfârșitul actului III publicul a putut vota între 3 variante de final al poveștii.
JOC ONLINE 4 – Cele 2 personaje principale ale animației #ABIFF încep să se certe despre cum sa îl învețe pe câine comanda APORT, fiecare încercând în limba maternă, băiatul în română și fata în ungurește. Supărându-se, fiecare pleacă în altă direcție, neobservând că o mașină se apropie cu mare viteză, în timp ce câinele a fugit în stradă după minge.
Când aud mașina apropiindu-se fiecare dintre copii îl strigă pe câine să vina la el…
CE CREDEȚI CĂ VA FACE CÂINELE?
VARIANTA CU CELE MAI MULTE VOTURI: 3 SE VA SPERIA ȘI VA RĂMÂNE PE LOC ÎN FAȚA MAȘINII
În cadrul Proiectului ABIFF va fi realizat un scurtmetraj de animaţie, având ca temă relaţia dintre majoritate și minoritățile entice, care urmează a fi difuzat în premieră pe 25 septembrie 2021, la Cinema Muzeul Țăranului, în cadrul Galei de decernare a premiilor ABIFF.
În baza votului publicului, acţiunea filmului de animație se va petrece în România şi va descrie relaţia dintre un băiat membru al majorităţii (român) şi o fată aparţinând unei minorităţi (unguroaică), alături de animalele lor de companie (un câine și o pisică).
Atât concursurile de desen şi de muzică, cât şi jocul online sunt deschise participării internaţionale şi au fost anunţate pe canalele de media.
Selecţia din partea publicului în cadrul Jocului Online s-a făcut prin vot şi a avut loc pe pagina de Facebook a Festivalului ABIFF https://www.facebook.com/FestivalAbiff
Proiectul “ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro). Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.
ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în inițiativele: United Against Racism și Radicalisation Awareness Network.
Partenerii media ai ABIFF 2021 sunt Agerpres.ro, newsweek.ro, Magic FM, Radio Romania Cultural Viva FM, Radio HIT și AaRC.
***
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu € 3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.