ABIFF

Joc online

Din dorința de a aduce în fața unui număr cât mai mare de persoane filmul de animație, ne-am propus să cooptăm publicul în mod nemijlocit la procesul de ”fabricație”, astfel că vă propunem un joc ce va avea drept câștig nici mai mult, nici mai puțin decât scenariul unui viitor scurt-metraj de animație. 

Voi ne îndrumați pașii prin poveste, iar noi îi dăm viață.

Publicului îi va fi prezentat mai întâi primul act, din trei, al unui scenariu de film de animație ale cărui personaje principale sunt bazate pe cei doi adolescenți selectați în urma concursurilor 2 și 3 și a animalelor lor de companie, care vor fi realizate pornind de la desenele câștigătoare de la concursurile 5 și 6. 

La finalul actului I publicul va putea să aleagă între 3 variante în care povestea poate continua, versiunea aleasă în baza votului online stând la baza dezvoltării scenariului pentru actul II.

Similar, la sfârșitul actului II publicul va putea alege între 3 versiuni în care aventura celor 2 personaje poate continua, versiunea cu cele mai multe voturi urmând să stea la baza scenariului pentru actul III. 

La sfârșitul actului III publicul va putea vota între 3 variante de final al poveștii. 

Acțiunea filmului al cărui scenariu va fi astfel finalizat se va petrece în România şi va descrie relația dintre un băiat/fată membru al majorităţii (român în această primă ediţie a festivalului) şi o fată/băiat aparţinând unei minorităţi (conlocuitoare/emigrant/refugiat în funcție de votul publicului) şi a animalelor lor de companie, a dificultăților întâmpinate de către aceștia din pricina originilor lor precum și modul în care acestea au fost depășite. 

Atât concursurile de desene şi cele de selecţie a muzicii, cât şi jocul online sunt deschise participării internaţionale şi vor fi anunţate pe canalele de media. 

Înscrierile se vor realiza pe site-ul festivalului printr-un formular predefinit de către organizatori. 

Selecţia din partea publicului se va face prin vot şi va avea loc tot pe site-ul festivalului. 

Toate desenele şi melodiile înscrise vor putea fi accesate online pe platforma online a festivalului. 

Voturile vor putea fi urmărite live, în permanenţă.