ABIFF

Kristina Cepraga, Director Executiv al ABIFF

Kristina Cepraga Goodwin este directorul executiv al Festivalului Internațional de Animație București – ABIFF 2021. 

Va fi unul dintre cele mai importante evenimente din lumea animației din România. Sunt o consumatoare de animație, de la Disney sau Pixar și până la producții autohtone pe care le-am descoperit odată cu acest festival. Este o lume magică și colorată, cu ajutorul căreia greutățile și vicisitudinile vieții sunt mai ușor de înfruntat. Lumea tehnologiei începe să ne țină tot mai departe de contactul uman. Trăim tot mai mult într-o bulă parcă blocată undeva într-un server virtual. ABIFF 2021 va aduce în premieră posibilitatea de a interacționa direct, publicul cu artiștii invitați, în așa fel încât tinerii să se poată confrunta într-un concurs interactiv de desen, muzică și scenariu, toate acestea fiind premiate în diverse secțiuni ale festivalului”, spune Kristina Cepraga.

Kristina Cepraga Goodwin a absolvit Facultatea de Teatru și Film Hyperion din București. După terminarea facultății se înscrie la Cinecitta Acting School din Roma și începe să performeze mai mult în Italia, țara sa de adopție, în teatru, film și seriale tv. În paralel se înscrie și la școala de regie „Sentieri Selvaggi”.

Cu două dintre filmele sale de scurt și mediu metraj – „Destino” și „Tamara, Echelon” – reprezintă România și Italia la mai multe festivaluri din lume și câștigă mai multe premii internationale.

În momentul de față trăiește în București, unde continuă activitatea de actor, curator de evenimente artistice – Bucharest International Film Festival, dar și alte proiecte culturale și sociale.