ABIFF

Secțiunea Competițională a festivalului ABIFF 2021. Marele premiu: 3.000 de Euro

Secţiunea „Competiţională” este secţiunea-concurs unde vor fi prezentate toate producţiile selectate de către juriul festivalului în urma înscrierilor. 

Aceasta este cea mai importantă secțiune a festivalului ABIFF 2021.

În cadrul acesteia va fi acordat Marele Premiu în valoare de 3.000 de euro.

În urma vizionării filmelor de animaţie, vor fi realizate sesiuni de întrebări și răspunsuri. 

După fiecare zi de proiecţie se vor înregistra întrebări de la spectatorii din fiecare oraş. Întrebările vor fi centralizate şi transmise celor vizaţi din echipele care au participat la realizarea filmelor prezentate/juriului/echipei festivalului etc..

Aceştia vor trimite înregistrări video cu răspunsurile lor, înregistrări ce vor fi centralizate şi montate, rezultând un film tip conferinţă de presă a evenimentului. Filmul va fi difuzat online pe site-ul festivalului şi pe alte canale multimedia.

Prin organizarea de evenimente conexe se vizează facilitarea dialogului şi crearea unor punţi între creatori, regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici şi publicul larg.

Suplimentar, considerăm că este un demers important în deschiderea, educarea și familiarizarea publicului larg cu acest vast domeniu care este cinematografia şi în special filmul de animație românesc şi european.

Pentru aceastǎ secţiune nu existǎ nicio limitǎ de vârstǎ.

Se pot înscrie la aceastǎ secţiune concurenţi din orice ţarǎ.

Festivalul acceptă filme în format fișier digital cu următoarele caracteristici pentru imagine: mov / mp4, encoder h264, max. 20000 kbps constant bit rate, rezoluția ideală 1080p (1920×1080) și sunet: AAC 48kHz / 16bit. 

Pentru filmele care au dialog în altǎ limbǎ decât limba englezǎ, se va depune şi un fişier cu subtitrare în limba englezǎ.

!!! Te poți înscrie fie completând formularul de mai jos, fie trimițând un email la adresa submissions@abiff.ro .

Emailul trebuie să conțină următoarele informații: nume și prenume al persoanei care înscrie filmele, adresa, telefonul, țara, dacă este sau nu absolvent al unei facultăți de profil, secțiunea de festival unde se înscrie fiecare film și link către fiecare film înscris (Youtube, Vimeo etc).

!!! Vă puteți înscrie, de asemenea, și pe platforma Film FreeWay dacă dați click aici ➔ https://filmfreeway.com/ABIFilmFestival

Înscrie filmul tău în festival

    Absolvent al unei facultăți de profil
    DaNu

    Toate câmpurile sunt obligatorii