ABIFF

Interviurile ABIFF – Vlad Caprini

Invitatul de saptămâna aceasta, Vlad Caprini, vine la interviurile ABIFF pentru a ne povesti mai multe despre lumea fascinantă a efectelor speciale (VFX) si a motion graphics-ului.

Vă invităm să aflați mai multe despre curajul nebun pe care l-au avut Vlad și vărul său, Ștefan Zlotescu, când au plecat în 2006 să își încerce norocul în SUA, cu studioul OPTICFLAVOR, ținând cont că în România nu se putea vorbi despre animație și efecte speciale la vremea respectivă.

Primul mare contract, încheiat în 2007 cu Kanye West, căruia i-au făcut un prim videoclip, a reprezentat doar startul unui succes nebun, studioul VFX – OPTICFLAVOR colaborând până în prezent cu foarte mulți artiști: Kanye West, Nicki Minaj, Beyonce, Swizz Beatz, The Dream, Lady Gaga, Willow Smith, Jamie Foxx, Busta Rhymes, Chris Brown, T-Pain, Common, Pharrell Williams, Lil Wayne, Jack White, MIA, Hype Williams, Collin Tilly si Director-X.

Ținând cont că industria filmelor de animație este încă la început de drum în România, accentul urmează sa se pună și pe viitor pe finanțările externe, dar românii au un mare avantaj în acest domeniu foarte atractiv pentru foarte multi tineri.