ABIFF

Interviurile ABIFF – Irina Margareta Nistor

Irina Margareta Nistor, vocea inconfundabilă a cinematografiei, este invitată la interviurile ABIFF pentru a povesti mai multe despre filme, animație, festivalul de film și psihanaliză.
Unul dintre cei mai cunoscuți critici de film din România, singura voce care se auzea în anii ’80 la televizor, Irina Margareta Nistor, a reușit să educe o întreagă generație și să pună bazele unei culturi cinematografice pentru România.
Sub regimul comunist a lucrat ca translator pentru TVR și este cunoscută pentru dublarea în secret a peste 3000 de filme înregistrate pe casete video și aduse din Vest.
Pentru întregul său efort și pentru amprenta uriașă pe care a lăsat-o asupra culturii românești, Irina Margareta Nistor a fost distinsă cu Medalia Carol I.
Vă invităm să urmăriți un interviu special despre o viață ca în filme dedicată cinematografiei.
Evenimentul este organizat de Fundația ABI-Fundație în cadrul proiectului „Festivalul Internațional de Film de Animație București – ABIFF“, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului“ (sesiunea 1).