ABIFF

Festivalul ABIFF – București, 9-11 Iulie 2021

Pe durata a 3 zile, Festivalul ABIFF va capta atenţia publicului prin difuzarea a 400 de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene. Evenimentul se va desfăşura initial în Bucureşti între 9 și 11 Iulie 2021, urmand a fi multiplicat în reşedinţele de judeţ din România. 

Festivalul ABIFF are ca temă definitorie relaţia majoritate – minorități etnice. Festivalul va deveni un obiectiv turistic, căutând totodată să înlesnească exportul de servicii artistice în audiovizual, augmentat, prin activitățile conexe, dezvoltarea competențelor antreprenoriale în domeniul cultural și dezvoltarea abilităților de utilizare TIC în creația culturală.

Pentru prima ediţie focusul va fi pe România, organizatorii propunându-și ca în fiecare din ediţiile următoare o altă țarǎ europeană să devină ţara principală.

Festivalul ABIFF va avea 5 Secțiuni Concurs cu Premii de mii de euro:

1. Secţiunea „competiţională”– secţiune concurs unde vor fi prezentate toate producţiile selectate în urma înscrierii. 

PREMIU: 3.000

2. Secţiunea „tematică” – dedicată relaţiei minoritate-majoritate, își propune să identifice modalităţi inovatoare de rezolvare a posibilelor tensiuni ale relaţiilor majoritate – minoritǎţi.

PREMIU: 1.000

3. Secţiunea „tineri profesionişti” va fi destinată studenților și celor care au absolvit în ultimii 3 ani facultăţi din domeniu.

PREMIU: 1.000

4. Secţiunea „debut” va fi destinată celor care sunt la primul scurtmetraj de animaţie indiferent dacă sunt absolvenţi de o facultate de profil sau nu.

PREMIU: 1.000

5. Secţiunea „scenariu” va fi destinată tuturor autorilor.

PREMIU: 1.000

ÎNSCRIEREA ÎN CADRUL SECȚIUNILOR CONCURS se desfășoară în perioada:

01 ianuarie – 15 iunie 2021

Nu existǎ limitǎ de vârstǎ.

Se pot înscrie concurenţi din orice ţarǎ.

Nu există taxă de înscriere. 

În urma vizionării filmelor de animaţie, vor fi realizate sesiuni de întrebări și răspunsuri. După fiecare zi de proiecţie se vor înregistra întrebări de la spectatorii din fiecare oraş. Întrebările vor fi centralizate şi transmise celor vizaţi din echipele care au participat la realizarea filmelor prezentate/juriului/echipei festivalului etc. Aceştia vor trimite înregistrări video cu răspunsurile lor, înregistrări ce vor fi centralizate şi montate, rezultând un film tip conferinţă de presă a evenimentului. Filmul va fi difuzat online pe site-ul festivalului şi pe alte canale multimedia.

Festivalul ABIFF este organizat de Fundația ABI-Fundație în cadrul proiectului „ Festivalul Internațional de Film de Animație București – ABIFF “, finanțat prin Granturile SEE 2014- 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului“ (sesiunea 1).