ABIFF

Interviurile ABIFF – Radu Nicolae

Radu Nicolae vine la interviurile săptămânale ABIFF pentru a ne povesti mai multe despre experiența sa ca producător, punând accentul pe “Mercy Street” (2016), primul lungmetraj de animație 3D românesc pentru copii realizat după revoluția din decembrie 1989.

Cariera cinematografică și-a început-o încă din copilărie, jucând rolul principal în serialul de aventuri pentru copii “Racheta albă” (1984).
În 2007 a produs filmul “Restul e tăcere”, în regia lui Nae Caramfil, considerat cel mai costisitor film făcut vreodată în România.

Pe lângă meseria de producător, Radu Nicolae a scris și a regizat în 2011 filmul “The Gift”, o dramă despre lumea finanțelor bazată pe întâmplări reale.

În prezent, în calitate de regizor, pregătește 2 scurtmetraje animate despre fotbal și bullying, care urmează a fi prezentate pe scurt în cadrul interviului ABIFF.

Evenimentul este organizat de Fundația ABI-Fundație în cadrul proiectului „Festivalul Internațional de Film de Animație București – ABIFF“, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului“ (sesiunea 1).