ABIFF

Interviurile ABIFF – Manuela Cernat

Kristina Cepraga o are invitată la Interviurile ABIFF pe Doamna Manuela Cernat, o mare personalitate a lumii culturale românești.

Făcând parte din peste 150 de jurii internaționale și naționale de film și televiziune, Doamna Cernat a obținut zeci de premii, dintre care amintim Premiul pentru critică cinematografică al Asociației Cineaștilor din România (ACIN) pe anul 1980 „pentru activitatea istoriografică și de promovare a cinematografului tânăr”.

Manuela Cernat ne va povesti mai multe despre “lanterna magică” din copilărie – primul contact pe care l-a avut cu animația color, despre întâlnirea dintre actori și desenul animat din filmele lui Gopo și despre Jean Negulescu, unul dintre primii 10 regizori ai Hollywoodului.

Filmele extraordinare pe care școala românească de animație le-a realizat după înființarea studioului Animafilm vor reprezenta unul dintre principalele subiecte ale acestui minunat interviu.

Manuela Cernat a avut deosebita amabilitate de a accepta propunerea de a face parte din juriul Festivalului Internațional de Animație ABIFF, care urmează a se desfășura la București, între 9 și 11 Iulie 2021.