ABIFF

Interviurile ABIFF – Sebastian Cosor

Renumitul regizor de animație Sebastian Cosor vine la interviurile ABIFF pentru a ne povesti despre marea lui pasiune pentru filmul de animație, când a luat naștere și ce a generat-o, ținând cont că primul personaj de desene pe care l-a animat a fost Donald Duck.
Sebastian Cosor s-a remarcat încă din anul 2010, când era Creative Visual Effects Supervisor în MediaPro și a realizat scurtmetrajul de animație “The Scream”, cu care a câștigat premii în cadrul mai multor festivaluri, printre care Anim’est, Filmul de Piatră și Anonimul.
În 2013 și-a deschis cu încă 4 amici propria cooperativă de visuals și animație, Safe Frame. A urmat “World War Cup” – 20 de minute de animație pentru adulți, în care doi veterani își amintesc de ultimele zile ale celui de-al doilea Război Mondial.
Am dori să mai amintim și lungmetrajul de animație după Gellu Naum, “Apolodor”, dar mai bine îl lăsăm pe Sebastian să ne povestească mai multe în cadrul interviului acordat Festivalului Internațional de Film de Animație – ABIFF, care urmează a se desfășura în perioada 9-11 Iulie 2021 la București.