ABIFF

Programul Galei Festivalului Internațional de Animație – ABIFF

⭐ 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐅𝐢𝐥𝐦 𝐝𝐞 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐀𝐁𝐈𝐅𝐅 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐥𝐚 𝐂𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐓̦𝐚̆𝐫𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐅𝐢𝐥𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐞 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 ⭐ 

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦

𝟏𝟓:𝟎𝟎 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐏𝐚̆𝐮𝐧 (87 min)
– Scurtă istorie, regie Ion-Popescu Gopo, 8 min
– Mihaela are noi prieteni, regie Nell Cobar, 7 min
– Bradul de Crăciun, regie Dan Chisovsky, 7 min
– Puiul, regie Laurențiu Sârbu, 10 min
– Confuzii – noile aventuri ale muschetarilor, regie Victor Antonescu, 7 min
– Carnavalul, regie Ion Truică, 10 min
– Pălăria năzdrăvană, regia Ana Maria Buzea, 7 min
– După douăsprezece rotații, regie Călin Cazan, 9 min
– Daruri, regie Luminița Cazacu, 7 min
– Bolovanul, regie Constantin Păun, 6 min
– Olandezul zburător, regie Călin Cazan, 9 min
 
𝟏𝟔:𝟑𝟎 𝐁𝐞𝐬𝐭 𝐎𝐟 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐛𝐲 𝐔𝐍𝐀𝐓𝐂
𝐅𝐢𝐥𝐦𝐞 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐭̦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 (42 min)
 
 9 balloons, regia: Teodora Cătănea, Rebeca Dăduianu, Teodora Gavriluț, Dorel Mărgărit, Ștefania Mihai, Alexandra Jucan, Alexandra Ionescu, Bianca Oana, Adrian Ștefănescu, 6 min
– Cartierul, regia Călin Gherghevici, 3 min
– Despre ce naiba scriu?, regia: Matei Monoranu, 4 min
– Exquisite Corpse, regia: Radu C. Pop, 1 min
– Firul roșu, regia: Alexandru Fuscaș, 5 min
– Mistretul cu colți de argint, regie: Maria C. G. Lascu, 4 min
– Monstrul, regie: Laura Pop, 4 min
– Nu mor caii când vor cainii, regie: Cristian Radu, 2 min
– Oaspeții, regie: Răzvan Aprozeanu, 5 min
– Skateboarding is not a crime, regie: Cristian Radu, 3 min
– Izolare omnibus, regie: Adrian Enescu, Alexandra Creța, Gheorghe Alina, Popescu Ioana, Răzvan Sersescu, Socor Ruxandra, 5 min
 
𝟏𝟕:𝟑𝟎 𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢
𝐎 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐢 𝐫𝐞𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭𝐦𝐞𝐭𝐫𝐚𝐣𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐧𝐮𝐦𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐮𝐦𝐞 (112 min)
 
 Alien Robot Menace, regie: Sorin Pintilie, 1 min
– Love Me, Fear Me, regie: Veronica Solomon, 6 min
– Cleaning Day, regie: Veronica Solomon, 2 min
– Omulan, regie: Matei Branea, 15 min
– Opinci, regie: Anton și Damian Groves, 18 min
– Paper Bag, regie Roxana Bențu, 10 min
– Poveste de adormit copii, regie: Kassay Reka, 2 min
– Purebred, regie: Nadia Barbu, 4 min
– Splendida moarte accident, regie: Sergiu Negulici, 15 min
– Dji Death Sails, regie: Dmitri Voloșin, 5 min
– The Scream, regie: Sebastian Cosor, 3 min
– Voyage, regie: Marian Poiana, 8 min
– Cutia albă, regia Mihai Păcurar, 18 min
– Miriam, regie Radu Nicolae, 5 min
 
𝟏𝟗:𝟑𝟎 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐫𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐀𝐁𝐈𝐅𝐅 𝟐𝟎𝟐𝟏 – 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐡𝐚𝐫𝐞𝐬𝐭 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐅𝐢𝐥𝐦 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥

Intrarea la eveniment este liberă.

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF, organizat de ABI Fundație, aflat la prima sa ediție, lansează  în perioada 9-11 iulie în București și în alte peste 30 orașe din țară un adevărat maraton al filmelor de animație, care va continua pe tot parcursul verii.

 

Pe durata celor 3 zile de lansare, festivalul doreşte să capteze atenţia publicului prin difuzarea a sute de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene, alese din peste 40 de țări proiectate pe 33 ecrane.

 

Filmele de animație din cadrul festivalului sunt destinate deopotrivă copiilor prin prezentarea unor producții haioase, pline de șarm, dar și educative, cât și publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animație de autor.

 

Tot în premieră, în cadrul festivalului vor fi lansate două producții românești, un lungmetraj de animație – ”Se poate și așa” și un scurtmetraj de animație – „Darul Dragonului”, realizate de ABI Fundație si finanțate de Centrul Național al Cinematografiei.

 

Proiectul “ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 oferite de Programului RO-CULTURA al Ministerului Culturii, în cadrul proiectului apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului“, (sesiunea 1).

 

ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în inițiativele: United Against Racism și Radicalisation Awareness Network.

 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu € 3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

 

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.