ABIFF

După un weekend animat, ABIFF împreună cu regizorul si artistul grafic Robert Sowa vă pregătesc un masterclass în animație

Peste 3000 spectatori din întrega țară au participat în peste 33 de cinematografe în weekendul de lansare a Festivalului Internațional de Film de Animație ABIFF, 9 – 11 iulie 2021. O componentă importantă a festivalului, pe lângă proiecțiile de film ce vor continua pe tot parcursul verii, o reprezintă organizarea de ateliere de prezentare pentru liceeni și masterclassuri cu profesioniști din industrie pentru studenți.

 

Astfel, ABIFF oferă în premieră în România, pe 23 si 24 iulie, un prim masterclass de animație susținut de Robert Sowa. Robert Sowa este regizor de animații și artist grafic, director al Animation Film Studio, Departamentul Academiei de Arte Plastice din Cracovia, Polonia, unul dintre cei mai buni profesioniști din industria de animație. Este cunoscut pentru experiența vizuală și limbajul propriu, creat pe diferite medii și pe relația dintre spațiile vizuale și sonore.

 

 Participanții vor avea ocazia să învețe cum pot începe o animație, cum se face documentarea, dar și despre procesul de post-producție. De asemenea, va fi analizată relația dintre regizor și producător în cadrul realizării unui film de animație.

 

Masterclass-ul va avea și o parte practică în care participanții vor realiza un scurt exercițiu despre structura pregătirii unui film, storyboard-ul,  design și vizual , sunet și muzică, dramaturgie și procesul de producție. 

 

Cursul se adresează studenților la facultăți de profil și se desfășoară în limba engleză, online pe platforma Zoom. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (12 participanți). Mai multe detalii și înscrieri la contact@abiff.ro, până miercuri 21 iulie, în baza CV-urilor:

https://abiff.ro/2021/07/13/23-24-iulie-masterclass-de-animatie-cu-robert-sowa/   

 

Proiectul “ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.  Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro).  Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

 

ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în inițiativele: United Against Racism și Radicalisation Awareness Network.

 

Partenerii media ai ABIF 2021 sunt Agerpres.ro, newsweek.ro, Magic FM, Radio Romania Cultural Viva FM, Radio HIT și AaRC.

 

***

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu € 3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

 

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.