ABIFF

Masterclass cu Irina Lucan Arjoca și Laurențiu Oprea

Peste 3000 spectatori din întrega țară au participat în peste 33 de cinematografe în weekendul de lansare a Festivalului Internațional de Film de Animație ABIFF, 9 – 11 iulie 2021.

O componentă importantă a festivalului, pe lângă proiecțiile de film ce vor continua pe tot parcursul lunii septembrie, o reprezintă organizarea de masterclassuri pentru studenți cu profesioniști din industrie.

În luna iulie au fost organizate primele 2 Masterclass-uri:

În perioada 17-18 septembrie 2021 va avea loc cel de-al treilea Masterclass organizat în cadrul ABIFF 2021, care va fi susținut de Irina Lucan Arjoca și Laurențiu Oprea, pe tema dreptului de autor, adresându-se studenților la facultățile de artă.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (12-15 participanți). Mai multe detalii și înscrieri la contact@abiff.ro, până luni, 13 septembrie 2021, în baza CV-urilor.

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF, organizat de ABI Fundație, se află în plină desfășurare în București și alte peste 30 orașe din țară, la: Cinema City (Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Buzău, AFI Cotroceni București, City Park Constanța, Iulius Mall Cluj-Napoca, Deva, Galați, Iulius Mall Iași, Vivo Mall Pitești, Ploiești Shopping City, Piatra Neamț, Rm. Vâlcea, Suceava, Sun Plaza București, Târgu Mureș, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Shopping City Timișoara), Happy Cinema (București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Sinaia, Pitești), Cinema Muzeul Țăranului din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român din București, cinematografele din Reșita, Caransebes, Petroșani, Brașov, Satu Mare și Borșa.

Proiectul “ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.  Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro).  Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în inițiativele: United Against Racism și Radicalisation Awareness Network.

Partenerii media ai ABIFF 2021 sunt Agerpres.ro, newsweek.ro, Magic FM, Radio Romania Cultural Viva FM, Radio HIT și AaRC.

***

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu € 3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.