ABIFF

Întrebări Frecvente

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI FRECVENTE

Î: Ce trebuie să ilustreze desenul și în ce poziție trebuie să fie personajul?

R: Desenul trebuie să ilustreze o figură întreagă (de la cap până la picioare).Poziția personajului poate fi una statica sau în mișcare, atât timp cât se pot citi toate elementele figurii sale.

 

Î: Desenul trebuie să conțină și fundal?

R: Fundalul trebuie să fie simplu sau inexistent, pentru a putea evidenția cât mai bine personajul.

 

Î:  Ce temă trebuie să aibă personajul?

R: Tema personajului rămâne la latitudinea creatorului/autorului, surprindeți-ne cu idei inedite!

 

Î: Câte idei de personaje se pot înscrie în concurs?

R: Dacă aveți mai multe idei, puteți înscrie până la 5 lucrǎri. Fiecare material trebuie trimis separat, nu în aceeași pagină.

 

Î: Cu ce tehnică se poate ilustra personajul?

R: Creatorul/autorul poate recurge la orice tehnică de ilustrare a personajului: tradițional (pe hârtie), 2D digital, 3D, sculptură, colaj, limita este doar imaginația voastră!

 

Î: Se poate copia personajul din altă parte?

R: Personajul trebuie să fie original și nu copiat de la alt creator.

 

Î: În ce format se depune desenul? Dacă este în format digital, la ce rezoluție? Și în formatul tradițional (desenat pe hârtie) cum se depune?

R: Formatul desenului este A4 210 x 297mm / 21 x 29.7cm. În cazul formatului digital, rezoluția trebuie să fie 300 ppi, format RGB. În cazul formatului tradițional, recomandarea este ca ilustrațiile să fie scanate, însă pot fi și fotografiate, atât timp cât se respectă formatul, iar lucrarea este clară.

 

Cum se votează:

1. Fiecare lucrare poate fi votată doar în perioada indicată pentru această operațiune, pe site-ul abiff.ro, la secțiunea Galerie Concurs.

2. Fiecare utilizator poate vota o dată la 7 zile, o singură lucrare înscrisă în concurs.  

3. Fiecare lucrare poate fi promovată pe rețelele de socializare pentru a obține mai multe voturi. Pentru Facebook această operațiune poate fi făcută direct prin intermediul butonului Distribuie (care apare sub fotografia înscrisă în concurs, după ce s-a dat click pe aceasta). Pentru alte rețele de socializare, poate fi folosit linkul unic al fotografiei înscrise în concurs (este linkul care se obține după ce s-a dat click pe fotografie). 

4. Orice fraudă de vot descoperită de organizatori duce la descalificarea lucrării care a obținut beneficii în urma operațiunii frauduloase.